img

88-jarige vrijwilliger De Tollekamp ontvangt tuingereedschap

De 88-jarige heer Meerkerk, vrijwilliger en bewoner van locatie De Tollekamp in Rhenen, werd onlangs verrast met een set tuingereedschap. Deze kreeg hij uit handen van medewerkers van hoveniersbedrijf Van Ginkel Groep. De heer Meerkerk helpt graag mee in de tuin. Van Ginkel Groep verzorgt al jaren het onderhoud van de tuinen rond De Tollekamp en waardeert de hulp van de vrijwilliger met de ’groene vingers’.  De Tollekamp is op zoek naar meer vrijwilligers. De locatie is onderdeel van Zorggroep Charim.

‘De heer Meerkerk is erg blij met de set die bestaat uit een bezem, spa, onkruidkrabber op steel, tuinschepje en een emmer’, legt Jolanda Davelaar, vrijwilligerscoördinator bij De Tollekamp, uit. ‘De actieve tuinvrijwilliger is kortgeleden in De Tollekamp komen wonen en gaf al snel aan dat hij agrarisch bloed heeft. ‘Van mechanicus tot tuinman’, zo gaf hij zelf aan. ‘Hij heeft altijd met plezier in een tuin gewerkt en wil graag wat om handen hebben. Daarom steekt hij hier graag de handen uit de mouwen rond het woonzorgcentrum’, aldus Jolanda. ‘Het is voor hem heerlijk werk en een belangrijke dagbesteding, vooral als het mooi weer is.’

De heer Meerkerk beschikte echter niet over voldoende tuingereedschap om zijn vrijwilligerswerk handen en voeten te geven. Daar heeft het Veenendaalse hoveniersbedrijf dus nu verandering in gebracht. Jolanda: ‘De Van Ginkel Groep wil dit vrijwilligerswerk stimuleren. Een prachtig gebaar.’

De vrijwilligerscoördinator benadrukt dat De Tollekamp hard op zoek is naar meer vrijwilligers. “Er zijn tal van activiteiten. Zonder hen kunnen deze niet doorgaan. Onze vrijwilligers helpen mee met een activiteit, drinken met de cliënten een kopje koffie, maken een praatje of een wandeling. Zij krijgen daarvoor veel waardering.”

Vacatures
De Tollekamp heeft op dit moment diverse vrijwilligersvacatures. Jolanda Davelaar: “Zo zijn wij op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen tijdens het ‘Elpee Café’, in de soosclub en in het atelier. Het gebeurt allemaal onder begeleiding van een medewerker. Superleuk. Dus mochten er mensen zijn die tijd willen vrijmaken voor dit dankbare werk, dan horen wij dat graag.”

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Jolanda Davelaar. Telefoon: 0800 0711. Internet: www.vrijwilligerbijcharim.nl.