De Tovertafel

De Tovertafel

 Op de huisjes van Kleinschalig Wonen kan er gebruik worden gemaakt van de Tovertafel.
De Active Cues Tovertafel is een speels product voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie. Interactieve spellen, bestaand uit lichtprojecties op tafel, reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie

Het is een prachtig gezicht hoe de bewoners, fysiek, sociaal en mentaal worden uitgedaagd! Een balspel, visjes die bijna niet te pakken zijn en over je handen zwemmen, bloemen die groter worden als je ze aanraakt. Een pallet van veel spellen die zorgvuldig zijn samengesteld om het welbevinden van de bewoners te ondersteunen en samen met medebewoners, familie, personeel en vrijwilligers te doen! In De Tollekamp worden ook in samenwerking met Active Cues nieuwe spelen uitgeprobeerd door bewoners en geëvalueerd.

Via demonstratiefilmpjes van Active Cues kwamen we op het idee te gaan kijken naar de mogelijkheden om een Tovertafel voor De Tollekamp aan te kunnen schaffen. Met een gedeelte van de opbrengst van de markt in De Tollekamp, giften van bewoners en familie maakten het samen met de sponsoring van de Stichting Het voormalig Weezen en- Ziekenfonds Rhenenmogelijk om op korte termijn de Tovertafel aan te kunnen schaffen waar wij allemaal heel blij mee zijn!

 

 

 

Downloads